13 maj 2016
19:00

IFK Örebro

Referat: Grythyttans IF - IFK Örebro

Femte raka via 1-0 borta mot Grythyttan på fredagen. Regn hela matchen, snöblandat mot slutet, gjorde att det blev en speciell match med mycket kamp och få målchanser.

Spelbilden var tydlig från start. Hemmalaget sjönk ner djupt på egen planhalva och vi fick styra spelet. Vi hade problem att luckra upp det kompakta försvaret samtidigt som Grythyttan hade några farliga kontringar. Vi har sju-åtta hörnor bara i första som vi inte utnyttjar. Farligaste läget annars Pontus som skjuter utanför. Vi kommer ofta fram men misslyckas med sista-passen. Grythyttan får en riktigt farlig chans då Hannes gör en jätteräddning och David glidtacklar iväg returen. Det känns som om det ska bli mållöst i halvtid men bara några minuter innan paus får vi en frispark på mittplan. Bollen går mot Grythyttans högerback som ska rensa undan bollen. Dock inte bättre än att den går i en båge över egen målvakt. " Det värsta självmål jag sett" sa Bobban och det säger väl en del..

Andra och vi tror på ett lite mer anfallsinriktat hemmalag. Vi har åter mycket boll men slarvar för mycket i passningsspelet och Grythyttan får kontringar. Dock har vi ett bra hemjobb och det blir inte så mycket chanser. En farlig chans skapar hemmalaget då duktige nr 22 skjuter strax utanför. Vi har också flertalet lägen att punktera matchen Dennis skjuter i stolpen och strax utanför på ett inlägg t.ex. Vi är tyvärr lite slarviga när vi får chansen på kontringar i slutet.

Slutsignalen går och snöblandat regn faller. In i värmen! Värmer gör också trepoängaren som bärgades. Stark laginsats framför allt som vi plussar för.

Matchens tre stjärnor
3 st David Fromell. Glidtacklingen som räddar baklängesmålet kan vara matchavgörande. Stabilt backspel.
2 st Samuel Sparrow. Första matchen från start för i år. Ett stort jobb på två olika positioner.
1 st. Hannes Abrahamsson. Tredje raka nollan. Nog sagt.